Επιστολή Προς τον Υπουργό σχετικά με το Ελληνικό σήμα στο μέλι

 Προς τον Υπουργό ΥπΑΑΤ

Κον. Βορίδη

Θεσσαλονίκη 16/12/2020

Αρ. πρωτ.:1484



Κοιν. Κα Αραμπατζή

Τμήμα μελισσοκομίας


Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τον Κανονισμό Απονομής Ελληνικού Σήματος, τον οποίο προωθεί η Εθνική Διεπαγγελματική Ογάνωση μελιού και η ΟΜΣΕ για τους εξής συγκεκριμένους και σαφείς λόγους.

α) Απουσία ασφαλιστικών δικλείδων εργαστηριακού ελέγχου

β) Αποκλεισμός του έλληνα παραγωγού μελισσοκόμου από το σήμα

γ) Παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του σήματος στους εμπόρους εισαγωγής.

δ) Αντικατάσταση του εργαστηριακού ελέγχου με προγραμματισμένο έλεγχο τιμολογίων κάθε 3 χρόνια.

Δυστυχώς κε Υπουργέ, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν από τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ, ο οποίος στην ομιλία του στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, δήλωσε ότι «το Ελληνικό σήμα δεν το χρειάζονται οι μελισσοκόμοι». Ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι απέρριψε τον εργαστηριακό έλεγχο του μελιού.

Η συμπεριφορά αυτή του προέδρου της ΟΜΣΕ και οι προτάσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού δεν μας εκφράζουν ως μελισσοκόμους, είναι αντίθετη με τα συμφέροντά μας και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στον κλάδο με κύριο την νομιμοποίηση των ελληνοποιήσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμαστε ότι η στάση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού είναι για να προωθήσει τα συμφέροντα των μελών της κυρίως των τυποποιητών διακινητών και εισαγωγέων μελιού. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τη στάση της ΟΜΣΕ, η οποία εκπροσωπεί μέρος των ελλήνων μελισσοκόμων και ούτε και τη δικιά σας να αγνοείτε πρόταση των εξειδικευμένων εργαστηρίων της χώρα, σχετική με την ιχνηλασιμότητα και τον διαχωρισμό του εγχώριου μελιού από τα εισαγόμενα.


Κύριε Υπουργέ,

Εμείς οι έλληνες μελισσοκόμοι δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στην προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να διατηρήσουν τα συμφέροντα τους μέσα από τις ελληνοποιήσεις, την παραπλάνηση του καταναλωτή, την κερδοσκοπία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος μας. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε το δίκαιο του παραγωγού μελισσοκόμου όσο και αυτό να θίγει όλους εκείνους που προωθούν σκοτεινές λύσεις εν αγνοία μας.



Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Η πρόεδρος


Ελισσάβετ Λαζαρίδου


Η επιστολή κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου